Yeni yılın yükselen görsel trendlerinden cinsiyet ve ayrımcılığa karşı çeşitlilik sunan emojilere, sosyal medya platformlarının bizlere sunduğu yeniliklerden sanata kadar birçok alanda konuştuğumuz Ocak ayı Kafaları Tazele dijital postamız sizlerle!

TikTok İçerik Üreticileri İle Etkileşim Oranınızı Katlayın

Yaratıcı içerikler her zaman bir pazarlama stratejisinin etkinliğinde önemli rol oynar, ancak bu TikTok’ta daha da önemlidir. Platform yaratıcılığa ve neşeye ilham verecek şekilde tasarlanmıştır ve topluluk, içerikle daha derin ve ilgi çekici bir şekilde etkileşime girer. Bu fenomeni açıklamak için, içerik üreticisinin TikTok üzerindeki inanılmaz önemini araştıran ve ölçen birkaç araştırma çalışmasının verilerini sizlerle paylaşıyoruz.

2021’in En Tuhaf 10 Reklamı

Hepimiz, 2021’in daha normal geçeceğini ümit ederken birçok yönden 2020 kadar çalkantılı ve olağandışı bir yıl geçirdik. Pazarlamacılar gerçek yaşamdaki olaylardan bir kaçış veya panzehir sunmaya çalıştıkça, reklamlarda da bu yansımaları görmeye başladık. Bu unutulmaz yıla gerçeküstü bir gözle bakmak için, 2021’in en tuhaf reklamlarını sizler için derledik.

2022 İçin Yükselen 8 Görsel Trend

Yeni bir yılın ilk ayında geri dönüp baktığımızda çevrimiçi platformlarda görsel dünya son 24 ayda önemli ölçüde değişti. Gelişen trendler doğrultusunda görsel içerik ve/veya marka bilinci oluşturma yaklaşımınızı değiştirecek misiniz? 2022 için önemli görsel trend tahminlerini göz atmadan karar vermeyin.

IOS 15.4 ile gelecek 37 yeni emoji

iOS 15.4 sürümü; farklı el hareketleri, yüz şekilleri ve nesnelerle birlikte kalıplaşmış cinsiyet rollerine ve ayrımcılığa karşı çeşitlilik sunan 37 yeni emojiyle geliyor.

Facebook ve Instagram da NFT pazarına dahil oluyor

Metaverse yatırımları ile gündemde olan Meta (eski adıyla Facebook), şimdi de NFT'lere yönelik bir hamle yapmayı planlıyor. Financial Times'ın haberine göre dev şirket, Instagram ve Facebook uygulamalarına NFT'leri entegre edebilir.

Dünyanın ilk NFT restoranı New York'ta açılıyor

Dijital varlıkların ortaya çıkmasıyla birlikte NFT'ler de hayatımızı tümüyle kaplamaya başladı. Şimdi ise dünyanın ilk NFT restoranının açılacak olmasıyla birlikte gıda sektöründe de karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Geleceğimizi şekillendirecek 100 trend

Dünyanın en tanınmış pazarlama iletişimi markalarından biri olan Walter Thompson’ın bünyesindeki Innovation Group yılın trendlerine göz atan The Future 100 raporunu yayınladı. The Future 100: 2022 tüketici davranışlarındaki değişimin yanı sıra önümüzdeki yıl ana akım olması beklenen yaratıcı yenilikleri ve gelişmeleri paylaşıyor.

The Lord of the RIngs dizisinden ilk teaser

Amazon Prime’ın yıllardır beklenen The Lord of the Rings dizisi nihayet yüzünü gösterdi. Tam ismi The Lord of the Rings: The Rings of Power olan dizi, 2 Eylül’de yayına başlayacak. Bir dakikalık ilk teaser’da yüzüğün oluşum aşamalarını izliyoruz.

PInterest’in 2022 Trend Öngörüleri

Pinterest’in arama trendleri ışığında sunduğu 2022 tahminleri Pinterest Predicts, farklı kategorilerde bu yıla yönelik öngörüler sunuyor.

Don’t Look Up NetflIx’te en çok izlenen ikinci film oldu

Popüler içerik platformu Netflix’in aralık ayının son günlerinde yayınladığı Don’t Look Up üç haftadan az bir sürede üç yüz yirmi milyon saatten fazla izlendi ve en çok izlenen filmler sıralamasında Bird Box’ı geride bırakarak ikinci sıraya yükseldi.

Gap, özel tasarım NFT’lerini duyurdu

Gap, NFT koleksiyonu çıkaran markalar arasına katıldı. Frank Ape iş birliğiyle çıkarılan koleksiyonda hem NFT hem de fiziksel sweatshirtler bir arada bulunuyor.

Ünlü logolara Orta Çağ dokunuşu

Ilya Stallone "Medieval Branding" isimli serisinde, ikonik logoları Orta Çağ el yazmaları stilinde yeniden çizdi.

Coca-Cola'dan yeni ürünlerine yeni ambalaj tasarımı

2022'yle beraber ürün yelpazesine yeni aromalar ekleyen Coca-Cola, bu değişimi yeni tasarım kutusunda da gösterdi.

İstanbul Havalimanı’nda atıklar sanata dönüştü

İstanbul Havalimanı’nda ziyaretçilerle buluşan, İGA ve paydaşlarının markalarını taşıyan eski üniformalar, düğmeler, İstanbul Havalimanı’nda toplanan plastik kutular, poşetler gibi atıkların sanata dönüştüğü sergi, yolcuların yoğun ilgisiyle karşılıyor.

Instagram’da ‘takipçi gizleme’ dönemi başlıyor

Meta’ya bağlı Instagram, doğrulanmış hesapların gizliliğini artıracak bir yenilik üzerinde çalışıyor. Mobil uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi’nin paylaşımına göre, kullanıcılar takipçi sayısının başkaları tarafından görünmesini engelleyebilecek. Ancak bu özellikten sosyal medya platformunu kullanan herkes faydalanamayacak.

NIke akıl sağlığına odaklanıyor: NIke MInd Sets

Fiziksel aktiviteler için Nike Training Club uygulaması ile müşterilerini hareket etmeye teşvik eden Nike, akıl sağlığı ve zindelik alanını da sahiplenmeye hazırlanıyor. Kreatif ajans AnalogFolk ile iş birliği yapan şirket, yeni Nike Mind Sets programını tanıttı.

LEGO'dan hastane korkusuna savaş açan tasarımlar

LEGO, çocukların kaygılarını azaltmak ve MRI süreçleri hakkında bilgilenmelerini sağlamak amacıyla hastanelere MRI kiti bağışında bulundu.