Artırılmış gerçeklikte tek tıkla giysi deneyiminden ilk meta influencer'a, parolasız bir gelecek için yapılan teknolojik çalışmalardan sürdürülebilir bir dünya için atılan adımlara kadar birçok alanda konuştuğumuz Nisan ayı Kafaları Tazele dijital postamız fırından yeni çıktı!

Instagram, 90 saniyelik reel testini genişletiyor

Instagram, 90 saniyelik Reels testlerini daha fazla kullanıcıya genişletmesiyle birlikte, daha fazla kullanıcı Reels kliplerini çekmek için zaman kazanıyor.

YouTube ve TikTok, erişilebilirliği iyileştiren otomatik altyazılar için yeni seçenekler ekliyor

YouTube, uygulamasında altyazı kullanımını geliştirmek için yeni bir adım atarken, TikTok da tüm kliplerde otomatik altyazıyı kullanıma sunarak erişilebilirlik özelliklerini genişletmek istiyor.

Twitter, 2022’ye damgasını vuracak 3 trendi açıkladı

Kültür araştırmacıları ve veri analistleri ile iki yıllık bir süre içinde milyarlarca tweet’i analiz eden Twitter, bu konuşmalar içerisinde geleceği şekillendirmeye aday üç trendi belirledi ve 2022 Twitter Trendleri raporunu yayınladı.

Artırılmış gerçeklikte giysileri deneyerek alışveriş yapmak

Snap Partner Summit 2022'de, artırılmış gerçeklikte tek tıkla giysi denemeyi de içeren yeni "AR Alışveriş Özellikleri" duyuruldu.

Dijital reklamda erişim şampiyonu sektörler belli oldu

Covid-19 ile değişen tüketici davranışlarının etkisi yatırımlarda görülürken, tüm medya yatırımlarında dijitalin oranı artmaya devam ediyor. Nitekim dijital reklamların erişim oranı da dikkat çekiyor.

Türkiye'nin ilk meta influencer'ı "Bella"

BeymenVerse ile metaverse dünyasının kapılarını aralayan Beymen, şimdi modaseverleri yeni deneyimlere davet ediyor. Dolce & Gabbana ve Etro’nun da aralarında yer aldığı ünlü modaevlerinin katılımıyla Mart ayında dünyanın ilk dijital moda haftasına ev sahipliği yapan metaverse platformu Decentraland için yaratılan meta influencer Bella, platforma giren ilk Türk markası Beymen’in sezon seçkisini metaverse evrenine taşıyor.

Disney+'ın ilk yerli içeriği belli oldu

Disney+'ın ilk yerli içeriği, yapımcılığını O3 Medya ve Same Film’in üstlendiği, hikayesini Engin Akyürek’in kaleme aldığı, senaryosunu Ali Doğançay’ın yazdığı dram, aksiyon ve macera türündeki Kaçış adlı dizi olacak.

Vestel “geri dönüşümü” toplumsal bir harekete dönüştürecek

Vestel, Evsel Dönüşüm Projesi ile sürdürülebilir bir dünya için adım atmak isteyen tüketicileri ileri ve geri dönüşüm ekosistemine dahil etmeyi planlıyor. Böylece tüketiciler; kullanılmayan beyaz eşyaları için Vestel’i arayarak hem geri dönüşüme katkı sağlamış, hem elde edilen gelirle sivil toplum kuruluşlarına bağışta bulunmuş hem de ağaçlandırma çalışmalarına destek olmuş olacak.

Efsanevi "Hayalet Avcıları" serisinin beşinci filmi duyuruldu

Sinema dünyasının efsanelerinden Ghostbusters serisi, 2016 yılındaki dönüşünün ardından beşinci filmiyle geri geliyor. Sony, CinemaCon etkinliğinde serinin beşinci filminin yapım aşamasında olduğunu açıkladı.

Apple, Google ve Microsoft parolasız bir gelecek için çalışıyor

Apple, Google ve Microsoft, dünyanın parolalara bağımlılığını azaltmayı amaçlayan endüstri birliği FIDO Alliance ve World Wide Web Konsorsiyumu tarafından belirlenen standartlara göre oluşturulmuş ve halihazırda kullanılmakta olan parolasız giriş sistemlerine desteklerini artırma kararı aldılar. Üç şirket parolasız bir gelecek için çalışacak ve bu çalışmalar milyarca cihazı etkileyecek.

Starbucks’tan NFT hamlesi

Starbucks’tan ikinci çeyrek bilanço açıklaması sırasında beklenmedik bir hamle geldi. Şirketin CMO’su Brady Brewer, şirketin Web3 dünyasına yöneleceğini, bu kapsamda sunulacak olan konseptlerin müşterilerde topluluk algısını güçlendireceğini belirtti.

Metaverse'e avatar temalı ilk TV programı geliyor

Günümüz trendlerinden metaverse’de gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son gelen haberlere göre Viewpark ve Soundpark, ilk kez metaverse’de televizyon programı çekecek.

3B baskı süreciyle animasyon yaratmak

3B baskı sürecini animasyon yaratmak için kullanan Caleb Kraft, bu tekniğin detaylarını da sosyal medya üzerinden paylaştı.

Pera Müzesi’nden çocuklar için animasyon

Pera Müzesi, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu’na yönelik bir mini animasyon serisi hazırladı. “Kayboldum Ben Galiba!” isimli animasyon serisi, 4-12 yaş arası çocukları Pera Müzesi koleksiyonları ile tanıştırmayı amaçlıyor.

Bir kentin aktivizm tarihini kolajlarla anlatmak

João Pombeiro, Portekizli sanatçı Surma’nın Wanna be Basquiat isimli şarkısı için hazırladığı müzik videosuyla adını duyurmuştu. Kolajlarla hazırladığı bu video, yönetmenin tarzını artık nerede görsek tanıyacağımız ayırt edici bir estetiğe sahipti. Bu defa Chicago ve aktivizm temalı bir başka müzik videosuyla dikkatleri çekiyor.