Sosyal medyada değişen trendlerden markaların pazarlama adına attığı yeni adımlara kadar birçok alanda konuştuğumuz Kasım ayı Kafaları Tazele dijital postamız fırından yeni çıktı!

2023 Yılında Etkisi Sürecek 8 Tasarım Trendi

Dijital pazarlama stratejiniz ve reklam çalışmalarınıza dahil etmeye değer olabilecek bazı ilginç notlar.

Snapchat ve Amazon’dan İnternet Alışverişinde Artırılmış Gerçeklik

Amazon’un en çok satan binlerce gözlük modelini uygulamada sanal ürün deneme için Snapchat filtresi olarak ekleyecek olan Amazon ile yeni bir işbirliğinden bahsediliyor.

Sosyal Medya İletişiminize Enerji Katmak İçin Bilmeniz Gerekenler

2022, kısa süreli ve dikey formatta videoların etkisinin arttığı yeni bir sosyal medya çağının başlangıcıydı.

YouTube'a quiz çıkartması geliyor.

İçerik üreticileri, topluluk gönderilerine quiz çıkartması ekleyebilecek. YouTube, quiz çıkartması ile platformdaki etkileşimini yükseltmeyi amaçlıyor.

Nike’ın NFT ısrarı.

Nike, kullanıcıların sanal ayakkabı ve kıyafet alım satımı yapabilecekleri .Swoosh adlı bir platformu kullanıma açacak.

Son yılların en başarılı marka iş birlikleri.

Farklı kulvarlarda koşan markalar, birbirinin şeridine yaklaşıp ele ele verince yarışın bir değil iki kazananı olabiliyor.

McDonald's burger ısıtıcılı oyuncu koltuğu tasarladı.

KFC'nin KFConsole adlı oyun konsolunun ardından bir diğer fast food zinciri McDonald's da oyunseverler için fonksiyonel bir ürün tasarımına imza attı.

2022'nin Çığır Açan Inovasyonları Belli Oldu.

2022 NielsenIQ BASES Türkiye’nin “Çığır Açan İnovasyonlar” listesinde bu yıl Türkiye’den 15 marka var. İnovatif ürünler listesinde, Asperox Sarıgüç, Yumoş Deterjan, Sleepy Doğal Organik Temizlik Havlusu gibi işlevsel ürünlerin yanı sıra yeni lezzetler de yer alıyor.

Apple Music, yıl sonu listelerini içeren Replay'i yeni bir güncelleme ile yayınladı.

Güncellenmiş Apple Replay'in en ilgi çekici yanlarından biri, kullanıcıların 31 Aralık'a kadar dinleme alışkanlıklarının nasıl değiştiğini takip edebilecek olması.

Yapay zekânın desteklediği Dünya Kupası.

2022 FIFA Dünya Kupası'nda, stadyum sıcaklıklarından futbol toplarına kadar her şey sensörler ve algoritmalar aracılığıyla kontrol ediliyor.

Spotify'ın sesli kitap özelliği, 4 yeni ülke için kullanıma sunuldu.

Sesli kitap servisini ana dili İngilizce olan ülkelerde büyütmek isteyen Spotify, söz konusu özelliği Birleşik Krallık, İrlanda, Avustralya ve Yeni Zelanda ülkeleri için kullanıma sundu.

Twitter’ın karakter sınırı 280’den 1.000’e çıkabilir.

Elon Musk’ın Twitter hakkında paylaştığı bir tweete yanıt olarak Twitter’ın 280 karakterlik sınırın yükseltilmesi önerisinde bulunan bir Twitter kullanıcısı, Elon Musk’ın yapılacaklar listesinde olan bir maddeyi açığa çıkardı.

Kullanıcılar WhatsApp'ta kendi kendilerine mesaj gönderebilecek.

Dünya çapında tüm kullanıcılara açılması beklenen bu yeni özellik, kullanıcıların WhatsApp'ı bir not tutma aracı olarak kullanmasını kolaylaştırıyor.

Netflix, PC oyunu geliştirmeye hazırlanıyor.

Netflix, kısa süre önce Netflix Games'in Los Angeles ofisi için yeni iş ilanları yayınladı. Söz konusu iş ilanlarını incelediğimizde ise Netflix'in AAA olarak tabir edilen üst kalite bir PC oyunu için bir oyun yönetmeni aradığını görüyoruz.

LinkedIn paylaşımları için yeni özellik.

LinkedIn, kullanıcıların gönderileri daha sonra paylaşmak üzere planlamasına olanak tanıyan yeni bir özelliği kullanıma sunuyor.

Avatar Suyun Yolu koruma fonuna çıkıyor.

Disney, "Avatar: The Way of Water" filminin vizyonu öncesinde The Nature Conservancy (TNC) ile su canlılarının yaşamlarını koruma altına almak için harekete geçti.

Miami The Bass Müzesi’nde Contemporary Istanbul gecesi.

2023 yılının çağdaş sanat gelişmelerinin konu edildiği gecede, Tersane Istanbul’da gerçekleşecek Contemporary Istanbul’un 18. edisyonu ile kültür ve sanat merkezi olan İstanbul’un önemi ele alındı.

Arkadaşlarını arayan çocuk heykeli.

Belçika'da kayıp mülteci çocuklara dikkat çeken PR çalışması.

Gizemli yapay zeka animasyonları.

Tartaruga Feliz, fiziksel ortamda yaptığı resimlerle yapay zekayı bir arada kullanarak ilginç GIF'ler üretti.