Sosyal medyada değişen trendlerden markaların pazarlama adına attığı yeni adımlara kadar birçok alanda konuştuğumuz Ekim ayı Kafaları Tazele dijital postamız fırından yeni çıktı!

Yeni trend: Uzun Videolar İçin Uzun Dikkat Süreleri

Dikkat sürelerinin kısa, ufacık içeriklerin popüler olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Ancak binlerce Z kuşağı katılımcının yer aldığı 2022 Ipsos anketi, bu kullanıcıların yakından ilgilendiği konularla alakalı saatlerce süren video içeriklerini izlemeye her zamankinden daha istekli olduğunu gösteriyor. Z kuşağının şu anda bayıldığı içerikleri yakından incelemeye ne dersiniz?

Enflasyon Çağında Markaların Tutumlu Tüketicilere Ulaşmasının Yolları

Enflasyonun 40 yılın en yüksek seviyelerinde olmasıyla, etiket şoku yaşayan tüketiciler harcamalarını kısıyor. Daha tutumlu bir tüketicinin ortaya çıkmasıyla birlikte, pazarlamacılar yaklaşımlarını mevcut ana uygun hale getirmek için neler yapmalı?

Meta’dan Reklam Performansını Artırmak Adına Yeni Görüşler

Artan veri kısıtlamaları ve dijital reklamcılık ortamındaki değişiklikler arasında Meta, reklam geliri akışlarını sürdürmek için çok çalışıyor ve bu da onu personeli yeniden değerlendirmeye, önceliklerini yeniden hizalamaya ve reklam sistemlerinin çalışma şeklini değiştirmeye zorladı.

Instagram, DM için yeni alışveriş özelliklerini kullanıma sunuyor

Alışveriş ve e-ticaret odaklı yeni bir özelliği kullanıma sunan Instagram, kullanıcılarının alışverişlerini DM (mesajlar) üzerinden gerçekleştirmelerine izin verecek.

Z kuşağı ambalajda ne arıyor?

Z Kuşağı’nı bir ürünle temas ettikleri ilk noktada, yani ambalaj tasarımıyla tavlamak mümkün mü? Bu kuşak ürün ambalajlarında neler arıyor?

IKEA eski eşyaları yeniden satıyor

IKEA, eski eşyaların kullanılmama sebeplerini araştırdıktan sonra hikâyesi olan tüm eşyaları tekrar satışa çıkardı.

Biyoelektrik Aktiviteleri ile Trans Müzik Çalan Mantarlar

TikTok’ta paylaşılan bir video, mantarlardan alınan biyomanyetik sinyallerin trans müziğe çevrilebildiğini ortaya koyuyor.

Doctor Who'nun Yeni Sezon Bölümleri, Disney+’ta Yayınlanacak

Uzun yıllardır devam eden popüler dizi Doctor Who'nun yeni sezonlarının Disney+'a ekleneceği duyuruldu. Buna göre yapım, 2023'te çıkacak yeni bölümleriyle platforma eklenecek.

Netflix, Amazon Prime ve Disney Plus: Hangisi Daha Popüler?

Dijital yayın platformlarının Türkiye’deki kullanıcı değişimlerini araştıran Gemius Audience, Netflix, Disney Plus ve Amazon Prime’ın kullanıcı trafiğini ve kesişen izleyici oranlarını belirledi.

YouTube Tepki Çeken Deneyini Sonlandırdı

YouTube bu ayın başlarında, kullanıcılarının 4K çözünürlükte video izleyebilmek için Premium üyelik satın almalarını istediği bir deney yaptı. Ancak marka deneyi kısa sürede sonlandırdı. Deneyin sona ermesinin muhtemel sebebi ise kullanıcılardan gelen tepkiler…

TikTok Canlı Yayınlarda Yaş Sınırını Yükseltiyor

Canlı yayın açmak için gereken yeni yaş sınırı 18 olacak.

Metaverse'de Sürükleyici Bir Marka Deneyimi Yaratmak İçin Yol Haritası

Hedef kitlesine uygun platform seçimi, metaverse girişimlerinin kullanıcı tabanı genişliği, kullanıcıların metaverse motivasyonu ve metaverse'de markalardan beklentisi, metaverse'de müşterek üretim ve gelir paylaşımı modelleri, metaverse yatırımları ve sektörel etkiler sizlerle!

2022’nin Güldüren Vahşi Yaşam Fotoğrafları

Birbirinden eğlenceli vahşi yaşam fotoğraflarının yarıştığı 2022 Comedy Wildlife Photo Awards’ın finalistleri açıklandı.

Efsane Video Oyunları Posta Puluna Dönüştü

Tasarım stüdyosu Dorothy, son 50 yılın en etkili video oyunlarını posta pulu olarak yeniden tasarladı.