Yıl sonu alışveriş trendlerinin 2023 için ne anlama geldiğinden, biyogaza dönüşen yılbaşı ağaçlarından McDonalds'ın satışına başladığı Emily in Paris McBaguette'ine kadar birçok alanda konuştuğumuz Aralık ayı Kafaları Tazele dijital postamız fırından yeni çıktı!

2022 Yıl Sonu Alışveriş Trendleri 2023 için Ne Anlama Geliyor?

Dünya genelindeki tüketiciler belirsizliğin hakim olduğu bir dönemde bulunduklarını düşünüyor ve bu durum tüketicilerin bu yıl sonu sezonunda alışveriş yapma şeklini etkiliyor. Ekonomik belirsizliğin devam ettiği günümüzde, hem davranışların nasıl değiştiğini anlamak hem de 2023 dijital pazarlama stratejilerini oluşturmak için faydalanabileceğiniz içgörüler neler, gelin bir bakalım.

Daha Fazla BeReal, Daha Fazla!

BeReal, günün belirli bir anında yaptığınız her şeyin bir görüntüsünü yayınlama süreci sonunda kalıcı bir sosyal medya trendi mi olacak yoksa ondan önceki birçok viral değişim gibi ortadan kaybolacak mı?

2022’nin En İyi Reklamları

Reklam sektörü denildiğinde akla ilk gelen platformlardan biri olan Adweek, her yıl olduğu gibi bu yıl içerisinde yayınlanan reklamlar arasından en başarılı olanları seçerek “2022’nin En İyi Reklamları” listesini paylaştı. Şimdi bu reklamlara biraz yakından bakalım…

Dijital platformlarda neler oluyor?: Strateji ve hedef kitle karmaşası

Türkiye’deki dijital platformların stratejileri nedir ve bu bağlamda izleyicileri kimler olabilir? Hazırsanız başlıyoruz…

NIkeland’den GuccI Town’a metaverse’ün en başarılı 5 markası

Kullanımı yaygın teknolojilere göre dizayn edilen metaverse evrenleri bugün en çok oyunlaştırılmış gerçeklik üzerinden şekilleniyor. Buna en iyi adapte olan markalarsa kuşkusuz fark yaratıyor…

SpotIfy, müzikal odaklı hedefler için yeni bir zaman kapsülü özelliğini yayına aldı

Spotify'ın "Playlist in a Bottle" adını verdiği özellik ile 2024'te gerçekleştirmek istediğiniz birkaç madde size soruluyor ve bu maddeleri şarkılarla eşleştirmeniz isteniyor. Listeniz oluşturuluyor ve Ocak 2024'te açılmak üzere rafa kaldırılıyor.

Çamaşır makinesi sessizliğiyle kaydedilen podcast

Miele Türkiye’nin yeni podcast serisine markanın çalışır hâldeki çamaşır makineleri eşlik ediyor.

Türkiye’nin metaverse ile imtihanı

Sanal evrene atılan bu adımların ve devasa yatırımların toplumda nasıl bir karşılığı var? Sınırların kalktığı bir evrende tüketici en çok neleri deneyimlemek istiyor? Türkiye’deki metaverse algısı İngiltere ve ABD gibi batı pazarlarından nasıl farklılaşıyor? Yanıtlar YouGov Türkiye’nin gerçekleştirdiği “Metaverse Algı Araştırması”nda…

BMW’den Renk Değiştiren Otomobil: BMW I VIsIon Dee

BMW’nin renk değiştiren yeni elektrikli otomobili BMW i Vision Dee, CES 2023 etkinliğinde.

Gamer’lar yılın en iyi oyunlarını seçti!

Steam‘in, oyuncuların oylamasıyla düzenlediği 2022 Steam Ödülleri ise işte bu devasa sektörün farklı kategorilerdeki en iyilerine dikkat çekiyor… Öyleyse gelin yılın kazananlarına daha yakından bakalım!

Oyun başladı: Markalar hala deneme sürümünde…

Bu iletişim çalışmaları gamer’ları ne kadar etkiliyor? Pazarlamacılar oyun dünyasını ne kadar tanıyor? Oyun meraklıları markalardan ne bekliyor?

Yılbaşı Ağaçları Biyogaza Dönüştürülebilir

Bilim insanlarına göre kutlamaların ardından akıbeti belirsizleşen yılbaşı ağaçlarından geri dönüşümle biyogaz elde edilebilir.

McDonald’s EmIly ile birlikte Paris’te!

McDonald’s, Netflix’te 21 Aralık’ta gösterime giren Emily in Paris’in üçüncü sezonunun olay örgüsüne göre hazırlanan devasa bir kampanyayla ürün yerleştirme iletişiminin son dönemlerdeki en başarılı örneklerinden birine imza attı.

Del Toro’nun Pinokyo Evrenine Giriş

Oscar ödüllü yönetmen Guillermo del Toro'nun Netflix'te yayınlanan Pinokyo animasyonunun senaryosu ve dijital sanat kitabı ücretsiz erişime açıldı.

HokusaI’nin Başyapıtı “Büyük Dalga” LEGO Seti Oldu

LEGO, Katsushika Hokusai’nin “Büyük Dalga” isimli eserinin LEGO versiyonunu tanıttı.

Kağıt Sanatının En İyileri

Bigumigu’da 2022 yılını özetliyoruz: Kağıttan figürler ve mimari yapılar, eski bilgisayarların kağıt modelleri, kağıt sanatında özgün teknikler geliştiren sanatçılar.

Tipografik Mini Golf Sahaları

Ödüllü mobil oyun Alphaputt, her biri farklı temaya göre tasarlanmış tipografik mini golf sahalarındaki detaylarla eğlencenin dozunu artırıyor.