Sosyal Medyada değişen trendlerden markaların dijital dünyada yaptığı yeniliklere kadar birçok alanda konuştuğumuz Ağustos ayı Kafaları Tazele dijital postamız fırından yeni çıktı!

Gençlerin Sosyal Medya Kullanımı ve Teknolojideki Yansımaları

Gençlerin sosyal medya kullanımıyla ilgili yeni bir rapor yayınlandı ve TikTok’un gençler arasında dönemin baskın platformu olduğuna dair bir başka onay daha alınırken, Facebook ilgililerinin sayısı günden güne aşağı doğru kaymaya devam ediyor.

Z Kuşağını Büyüleyen Trend: Rahatlatıcı Videolar

Hayat stresli. Rahatlamak için herkesin kendi çözümleri var. Günlük yazıyor veya derin nefes alıyoruz, birçok durumda ise rahatlatıcı videolar yardımımıza koşuyor.

Tat kaçıran billboard’a akıllı çözüm

Minneapolis’te yer alan bağımsız ajans Solve, tat kaçıran ilanlarıyla ofis manzarasını bozan billboard’u katlanılır kılmak için harekete geçti.

Kaybedecek gülücük yok

Acısını saklayan Harold, Vodafone İtalya için kamera karşısında.

Instagram’ın NFT desteği genişletildi

Meta, Instagram’ın NFT desteğinin 100’den fazla ülke için genişletildiğini duyurdu; platformun desteklediği ve destekleyeceği dijital cüzdanlara dair bilgiler verdi.

Müzik Zevkiniz Sıradaki Tatil Mekanınızı Belirleyebilir

Spotify ve easyJet müzik dinleme alışkanlıklarından kişiye özel seyahat rotaları oluşturuyor.

Alışverişte Z kuşağının tercihi Instagram

Yetişkin yaşamına girip finansal bağımsızlığa kavuşmaya başlayan Z kuşağı, her geçen gün markaların hedef kitlesinde daha geniş yer tutuyor. Sosyal medya platformlarının bu kuşağın alışveriş alışkanlıklarını önemli ölçüde etkilediği ise aşikar…

Twitter artık uyaracak: “Yazdıklarından emin misin?”

Twitter, kullanıcıların hakaret ya da tehdit olarak nitelendirilebilecek ifadeler içeren tweetleri paylaşmadan önce gözden geçirmelerine olanak tanıyan “Reply Prompt” özelliğini, yılın başından beri dünyanın çeşitli bölgelerinde deniyordu. Bu özellik Ağustos ayı itibari ile platformu Türkçe kullanan herkese sunuldu.

Yeni Çağdaş Sanat Platformu: monoco.io

Blokzincir teknolojisini kullanarak sanatı ve sanatçı haklarını koruma ilkesiyle yola çıkan yeni çağdaş sanat platformu monoco.io sanatseverlerle buluştu.

Nike’den Artırılmış Gerçeklik Deneyimi Trove

Nike, Çin'de gençlerle arasındaki bağları güçlendirmek için "Trove" isimli artırılmış gerçeklik deneyimini yarattı.

Spotify ve Apple Music'e çok sert bir rakip yolda olabilir

TikTok, yaptığı yeni marka başvurusu ile Spotify ve Apple Music'e rakip olabileceğinin ilk sinyalini verdi.

Twitter, ayda ortalama kaç tweet atıldığını göstermeye başladı

Twitter, bir süredir "tweets per month" yani "aylık tweet" özelliğini kademeli olarak test ediyor.

Heinz yapay zeka ile metinleri resimlere dönüştürüyor

Geçen yılki “Ketchup Çiz” kampanyasının başarısından sonra marka, yapay zeka (AI) görüntü oluşturucu ile farklı işlere imza attı.

Facebook, 1 Ekim'de canlı alışveriş özelliğini kapatıyor

Şirket, canlı etkinlikleri yayınlamak için Facebook Live'ın kullanılmaya devam edilebileceğini, ancak Facebook Live videolarında ürün oynatma listelerinin oluşturamayacağını veya ürünlerin etiketlenemeyeceğini söylüyor.

Tokyo Sakinlerini Selamlayan Yavru Köpek

Japonya'da Shibuya Geçidi yakınındaki dev 3 boyutlu ekranlarda gösterilen yavru Akita görüntüleri sosyal medyada da ilgi çekiyor.

Tiffany & Co., CryptoPunks kolyeleri satmaya başladı

Markaların fiziksel ürünlerden yola çıkarak NFT satışı yapmaya başladıkları günlerde, Tiffany & Co., aksi yönde ilerlemeyi tercih ederek CrytoPunks kolyelerinin satışına başladı.

Burberry E-spora Adım Atıyor

Lüks marka e-spor dünyasında daha fazla kadın oyuncunun yer almasını istiyor.

McDonald’s “turşusu” nasıl sanat eseri oldu?

2019 yılında 120 bin dolara satılan sanat eseri “Comedian”e benzer bir yaklaşımla üretilen yeni bir iş geçtiğimiz günlerde sanat tarihinde yerini aldı… Bu kez tavana yapıştırılarak sanat eserine dönüşense bir McDonald’s turşusu oldu…