Pandemi sürecine ayak uydurmaya çalışan dijitalin yeni stratejilerinden, devam eden NFT çılgınlığına; TikTok geliştirmelerinden, herkesin merakla izlediği Mars helikopterine kadar incelediğimiz Nisan ayı Kafaları Tazele dijital postamız yayında!

Konum Verisi Artık Daha Değerli

COVID sonrası dünyada, müşterilerin fiziksel konumu daha değerli bir veri kaynağı olacak ve işletmelerin pandemi verilerini perakende satışlara çevirmesinde büyük rol oynayacak. COVID-19 konum verilerinin yarattığı değişiklikleri inceledik.

Facebook’un, Clubhouse’a Rakip Olacak “Canlı Ses Odaları”

Clubhouse benzeri özellikler üzerinde çalışmalarını sürdüren Facebook, bu özellikler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Facebook’un platforma ekleyeceği Live Audio Rooms, Facebook Soundbites ve Facebook Podcast ile ilgili detayları inceledik.

Çerezsiz Hayatın Pazarlama Etkisi

Chrome ve Chromium tabanlı tarayıcılar, 2022’de üçüncü taraf çerezlerini desteklemeyecek. Bunun sebepleri, yayıncıları ve reklamverenleri nasıl etkileyeceği ve bu değişikliklerin reklam gelirinizi etkilememesi için neler yapmanız gerektiğini inceledik.

Facebook, Instagram Reels Dahil Yeni Video Reklam Seçeneklerini Test Ediyor

Instagram’ın kullanıcılara kısa video hazırlama ve paylaşma olanağı sunduğu Reels’ta reklam dönemi için ilk adım atıldı. İlk olarak Hindistan, Brezilya, Avustralya ve Almanya’da Reels reklamları için denemelere başlandı.

Facebook ile Spotify Ortaklığı: Project Boombox

Zuckerberg yaptığı açıklamada kullanıcıların Spotify’da dinledikleri müzikleri Project Boombox adlı yeni özellikle Facebook’ta gezinirken dinlemelerine izin vereceklerini söyledi.

TikTok Erişilebilirliği Artırmak İçin Otomatik Altyazı Özelliği Ekledi

Otomatik altyazılar açıldığında, izleyiciler videonun konuşmasını metin halinde görebilecek, böylece herhangi bir kullanıcı dinlemekte zorluk çektiğinde altyazıları okuyabilecek.

Apple Yeni Ürünlerini Tanıttı

Teknoloji devi Apple, yeni ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdiği lansman törenini düzenledi. Lansmanda farklı renk seçenekleri olan iMac modellerini tanıtan Apple, masaüstü bilgisayar özellikleri taşıyan ve piyasadaki en güçlü tablet olarak nitelendirdiği iPad Pro modellerini ve AirTag adlı uzun zamandır beklenen kayıp eşya izleyicisini duyurdu.

Binance, Kendi NFT Pazar Yerini Oluşturuyor

Kripto para borsası Binance, kullanıcıların NFT’ler oluşturabileceği, satın alabileceği ve satabileceği kendi pazarını oluşturuyor.

Google, Dünyanın Diğer Ucunu Görebileceğiniz AR Hizmeti 'Floom'u Duyurdu

Dünyanın çekirdeğinden dünyanın diğer ucuna bir delik kazmayı başarırsanız tam olarak ne göreceğinizi hiç merak ettiniz mi? Google'ın yeni AR aracı tam da bunu size göstermek için burada.

Türkiye, 2021 Formula 1 Takviminde Yer Alacak

Formula 1, Türkiye'nin 2021 F1 takviminde Kanada Grand Prix'sinin yerini alarak spora ev sahipliği yapacağını resmen duyurdu.

Nasa, Mars'ta Ingenuity Helikopterini Başarıyla Uçurdu

Mars’ta başarılı bir şekilde kalkış ve iniş yapan Ingenuity helikopterinin uçtuğu anların videosu yüksek kaliteli bir şekilde NASA tarafından paylaşıldı.

Disaster Girl İsimli Viral Fotoğraf NFT Olarak Satıldı

2005 yılında çekilen bu fotoğrafta küçük bir kız çocuğu kameraya bakarak gülerken, fotoğrafın arka planında büyük bir yangın ve o yangına müdahale etmeye çalışan bir grup itfaiye eri bulunuyordu.

Samsung Galaxy Buds Pro Adidas Originals

Sammobile'ın bildirdiğine göre Samsung, kablosuz kulaklık ürünlerinde biraz konuşulma yaratmanın bir yolu olarak Adidas ile ortak markalaşıyor ve çevre dostu imajını güçlendiriyor.

Sadece Emojilerden Oluşan Bir Müzik Videosu

Grafik tasarımcılar Lolita Do Peso Diogo ve Gabriel Wéber, Iñigo Montoya’nın Chasseur Chassé parçası için emojilerden oluşan bir müzik videosu hazırladı.

"Nomadland" 93. Akademi Ödülleri'nde En İyi Filmi Kazandı

Nomadland en iyi film ödülünü kazanırken, filmin yönetmeni Chloe Zhao da en iyi yönetmen ödülüne layık görüldü. Zhao, Oscar tarihinde bu ödülü kazanan ikinci kadın yönetmen oldu.