Facebook, Instagram, Twitter, TikTok ve Youtube gibi güçlü platformlardaki güncellemelerden, sektördeki etkili pazarlama raporlarından, markaların NFT savaşlarından ve biraz da sanat konuştuğumuz Temmuz ayı Kafaları Tazele dijital postamız fırından yeni çıktı!

TİKTOK’TAN MARKALARA “REKLAM YAPMAYIN, TİKTOK YAPIN” UYARISI!

TikTok’un, TikTok for Business’ı piyasaya sürmesinden bu yana yaklaşık bir yıl geçti ve cesur bir ifadeyle markalara meydan okudu: “Reklam yapmayın, TikTok yapın.”

INSTAGRAM ARTIK FOTOĞRAF PAYLAŞIM UYGULAMASI DEĞİL

Facebook, Instagram’ı TikTok’a daha çok benzetmek için köklü değişiklikleri test ediyor. Instagram başkanı Adam Mosseri, uygulamanın yakında yapacağı değişiklikleri ve deneyleri anlattı.

INSTAGRAM, YOUTUBE VE TİKTOK’TAKİ YENİLİKLER

Instagram, kullanıcıların hem ana feed’de hem de Reels kliplerinde kişilerin ortak güncellemeler yayınlamasına olanak tanıyan yeni bir özellik testi başlattı. Instagram’ın yeni ‘iş birliği’ seçeneğiyle, gönderiler iki profil balonu ile görünecek ve yayınlanan içerikte iki kişinin ortak olduğunu belirtilebilecek.

COMMENCIS’İN “SUPER APPS: ALL IN ONE EXPERIENCE ON THE RISE” RAPORUNDA ÖNE ÇIKANLAR

Commencis’in Süper Uygulamaları yakından incelediği raporu yayınladı. Dokümanda, WeChat, Alipay, Grab, Gojek, Revoult ve Careem'in öne çıkan verileri paylaşılırken, süper uygulamalarla ilgili araştırma sonuçlarına da yer veriliyor.

TWITTER, UYGULAMADA ÜRÜN SATIŞI İÇİN TESTLERE BAŞLADI

Sosyal medyanın karakter limitli platformu Twitter, uygulama içinde gelir elde etmek ve başkalarına bu konuda destek olmak için çalışıyor.

E-TİCARETTE YENİ AKIM:
“P-TİCARET”

Dizi film ve sinema karakterlerine ilişkin eşyaların satışı e-ticarette yeni bir trend haline geldi. En son geçtiğimiz ay film ve dizi platformu Netflix’in sevilen orijinal yapımlarına ilişkin ürünleri yeni açtığı e-ticaret platformunda satışa sunmaya başlaması, sektörde yeni bir akım.

ÇİN’İN DÜNYAYI KASIP KAVURAN E-TİCARET TRENDLERİ

Geçtiğimiz 18 ayda, pandeminin, küresel perakendenin dijitalleşmeye doğru durdurulamaz yürüyüşünü hızlandırmasına hepimiz tanık olduk. Bu süreçte, piyasaları, dijital kanalları ve medyayı ayıran sınırlar da yavaş yavaş ortadan kalkmaya başladı. Daha önce çok az ortak noktası olan pek çok tüketici pazarı, günümüzde yükselen ve etkileşime giren trendler sayesinde birbirleri ile temas halinde olmaya başladılar.

MARK ZUCKERBERG, FACEBOOK’UN YENİ VİZYONUNU AÇIKLADI: “GERÇEĞE YAKIN BİR SANAL DÜNYA İNŞA ETMEK“

Mark Zuckerberg, bu hafta yatırımcılarla yaptığı çevrimiçi bir görüşmede Facebook'u, gerçeğe yakın sanal bir dünya (metaverse) sunan bir şirkete dönüştürmek istediğini açıkladı.

MARKALARIN NFT SAVAŞLARI BAŞLIYOR: COCA-COLA, İLK NFT’SİNİ SATIŞA ÇIKARIYOR

Dünyaca ünlü içecek üreticisi Coca-Cola, hazırladığı NFT ile kripto dünyasına giriş yapmayı planlıyor. Markanın NFT’sinin rekor fiyata satılması bekleniyor.

INSTAGRAM, HİKAYELER İÇİN ÇEVİRİ ÖZELLİĞİNİ KULLANIMA SUNDU

Instagram, bir süredir üzerinde çalıştığı ve yayınladığı özelliklerle dikkatleri üzerine çekiyor. Şimdiyse hikayeler kısmına eklediği özellikle karşımızda. Bu özellikle birlikte kullanıcılar, hikayelerdeki yazıları kendi dillerine çevirebilecek.

SPOTIFY, NOTHING HILL KARNAVALI ORTAKLIĞINI DURDURMADI

Spotify, koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenen sokak etkinliğine rağmen Notting Hill Karnavalı ortaklığını sürdürüyor.

CEO JACK DORSEY, BITCOIN’IN TWITTER İÇİN ANLAMINI AÇIKLADI

Twitter kurucusu Jack Dorsey, Bitcoin'in Twitter'ın geleceğindeki en önemli hususlardan bir tanesi olduğunu açıkladı. Dorsey'in yaptığı açıklamalar, Bitcoin'in Twitter'daki ödeme yöntemlerinden biri olacağının bir göstergesi kabul ediliyor. Ayrıca bu açıklamalar, ARK Invest isimli yatırım şirketinin de iştahını kabarttı.

NETFLIX DUYURDU: İŞTE EN ÇOK İZLENEN NETFLIX DİZİLERİ

Hem dünyanın hem de Türkiye'nin en büyük video akış platformlarından birisi şüphesiz Netflix. Özellikle son 5 yıldır popülerliğini bir hayli arttırdı ve rekorlar kıran birçok özel içeriğe imza attı. Geçtiğimiz günlerde de Netflix'in en çok izlenen 10 dizisi açıklandı.

İLHAM KAYNAKLARI TÜKENENLER İÇİN ADOBE’DAN INSPIRATION GENERATOR

Adobe, yaratıcı enerjisi düşen ve ilham kaynağı arayan yaratıcılar için "Inspiration Generator" adlı bir araç hazırladı.

74. CANNES FİLM FESTİVALİ SAHİPLERİNİ BULDU

6-17 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 74. Cannes Film Festivali, düzenlenen bir seremoniyle sona ererken, bu yılın ödül kazanan isimleri de belli oldu. Bu yıl Altın Palmiye’yi Julia Ducournau imzalı Titane kazandı.

AYNI SAHNEYİ 2.400 SANATÇININ YORUMLADIĞI 3B ANİMASYON PROJESİ

Clinton Jones, 3B animasyon sanatçılarını aynı sahneyi kendi tarzlarında yorumlamaya davet ettiği bir etkinlik gerçekleştirdi ve bu etkinliğe 2.400 sanatçı katıldı.