Yeni emojilerden Mars görüntülerine, Clubhouse’dan TikTok’a, Golden Globes’dan Daft Punk‘a kadar; Mart ayı Kafaları Tazele dijital postamız fırından yeni çıktı!

TİKTOK’TA TRAFİK SAĞLAMANIN İPUÇLARI

TikTok, bu yıl 1,2 milyar aktif kullanıcıyı aşma yolunda ilerliyor. Platformdaki varlığınızı başarılı bir şekilde oluşturmak için, bir kitle oluşturmak, katılımı artırmak ve içeriğinizi şekillendirmek için bu ipuçlarını cebinize atabilirsiniz.

CLUBHOUSE POTANSİYELİNİN ALTINDA MI KALACAK?

Clubhouse’un potansiyeli ve olası yükselişi öngörülebiliyordu. Oprah, Zuckerberg, Elon Musk ve hatta Drake platformda sohbetlere katıldığında popülaritesi artarak yaygınlaştı. Görünen o ki sosyal medya devi Facebook, Clubhouse’un bu yükselişini yakından takip ediyor. New York Times gazetesi haberine göre, Facebook yetkilileri son günlerin popüler uygulaması Clubhouse benzeri sohbet odası özelliği olan uygulama üzerinde çalışmaya başladı.

FACEBOOK, RAPÇİLER İÇİN TİKTOK BENZERİ BİR UYGULAMA OLAN BARS'I BAŞLATTI

Facebook'un dahili Ar-Ge grubu NPE Ekibi BARS adlı deneysel uygulamasını başlatıyor. Uygulama, rapçilerin profesyonel olarak oluşturulmuş ritimleri kullanarak kendi rap müziklerini oluşturmalarına ve paylaşmalarına olanak tanıyor. Bu uygulama NPE Ekibinin , müzik video uygulaması Collab'ın lansmanının ardından müzik alanındaki ikinci lansmanı .

TWITTER "SUPER FOLLOW” ÖZELLİĞİYLE ÜCRETLİ ABONELİK SİSTEMİ SAYESİNDE KULLANICILARINA ÖZEL YETKİLER VERECEK.

Geçtiğimiz günlerde Twitter, kullanıcıların "özel içeriğe" erişim için takipçilerden ücret talep edilmesine izin verme planını duyurdu. "Süper Takip" olarak adlandırılan hizmet, şimdiye kadar büyük ölçüde beğeni ve retweet almış içeriklerin, sosyal sermaye tarafından beslenen bir sosyal medya ekosistemine Patreon benzeri bir parasal destek unsuru getireceğini belirtti.

SHOPIFY, ÖDEME SEÇENEĞİ SHOP PAY'İ FACEBOOK VE INSTAGRAM'DAKİ SATICILARINA GENİŞLETİYOR

Shopify, ödeme seçeneği Shop Pay'i hem Facebook hem de Instagram'da satış yapan tüm Shopify satıcıları için genişleteceğini ve bunun için Facebook ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Shopify'ın kendi platformu dışında ilk kez kullanıma sunulacak bu ödeme seçeneği, Shopify’ın ödeme teknolojisi için önemli bir genişlemeyi temsil edecek.

GOLDEN GLOBES 2021: “NOMADLAND” VE “BORAT SUBSEQUENT MOVIEFILM” EN İYİ FİLM ÖDÜLLERİNİ KAZANDI

78. Altın Küre’nin en iyi film dalında kazananları “Nomadland” ve “Borat Subsequent Moviefilm” oldu. “Nomadland” drama dalında ödül alırken “Borat Subsequent Movie” müzikal & komedi dalında ödül aldı. Gecenin kayda değer başarıları arasında, “Nomadland” in arkasındaki yönetmen Chloe Zhao , 1984 yılından sonra en iyi yönetmen ödülünü kazanan ilk kadın oldu.

GRAMMY KAZANAN İKİLİ DAFT PUNK 28 YIL SONRA AYRILDI

Grammy ödüllü elektronik müziğin öncüleri Daft Punk, 28 yıl aradan sonra ayrıldıklarını açıkladı. Kaskları ile ünlü Fransız ikili “Epilogue” adlı 8 dakikalık bir videoda ile ayrılık haberini duyurdu. Sevenlerini üzen bu haber sosyal medyada uzun süre konuşuldu.

GÖRME ENGELLİLER İÇİN CANLI TENİS MAÇI DENEYİMİ

Action Audio, görme engelli olan veya görme kaybı yaşayan spor severler için oyunun anlarını 3 boyutlu sese dönüştüren bir teknoloji geliştirerek görme engeli bulunan izleyicilerin de tenis maçı takip etmesine imkan tanıyor.

FACEBOOK'UN GELİŞTİRDİĞİ AKILLI SAAT 2022’DE TÜKETİCİYLE BULUŞACAK!

The Information raporuna göre Facebook, 2022 yılında tüketicilerle buluşturmayı planladığı “akıllı saat“ için çalışmalara başladı. Rapora göre, akıllı saat muhtemelen insanların Facebook'un uygulamalarını kullanarak birbirlerine mesaj göndermesine izin verecek ve Peloton gibi şirketlerin sağlık ve spor ürünleriyle entegrasyonuna öncelik verecek.

PERSEVERANCE’DAN YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ YENİ MARS GÖRÜNTÜLERİ

Perseverance uzay aracı Mars’a inişinden bu yana kızıl gezegen’in fotoğraflarını gönderiyor. Perseverance’ın yakınlaştırılabilir ve renkli kamerası Mastcam-Z, 21 Şubat'tan beri 142 görüntü gönderdi. NASA'daki ekipler, aracın ilk 360 derecelik panoramasını oluşturmak için bu görselleri bir araya getirdi. Perseverance önümüzdeki iki yıl boyunca, 3,9 milyar yıllık kuru göl yatağının bulunduğu Jezero Krateri'nde antik yaşamın izlerini arayacak.

IOS 14.5 GÜNCELLEMESİ İLE IPHONE'A YENİ EMOJİLER GELDİ

Apple'ın iOS 14.5 güncellemesi, 200'den fazla yeni emojiyi kullanıcılarına sunuyor. Yeni kalpler ve gülen yüzlerin yanı sıra, güncel olayları daha iyi yansıtan emojiler de bu güncellemeyle birlikte gelecek.