Sektörün önde gelen markalarından Facebook yeniliklerine, Twitter'dan Google'a birçok marka ve kuruluşun Pandemi sürecindeki çalışmaları ve birbirinden yeni güncellemelerini incelediğimiz Mayıs ayı Kafaları Tazele dijital postamız fırından yeni çıktı!

4 Büyük Mecra 4 Yeni Özellik

Son dönemde tüm mecralar yeni özellikler konusunda birbirleriyle yarışır hale geldi. Yükselmeye devam eden trend TikTok uygulamasından, Instagram, Facebook ve Snapchat’e kadar dört farklı mecra için yeni gelen özellikler şaşkınlığa uğratmaya devam ediyor.

Google, İyileştirilmiş Shopify Entegrasyonu ve Yeni e-Ticaret Araçlarını Duyurdu.

Dünya çapında çeşitli COVID-19 kısıtlama ve önlemleriyle beslenen e-ticaret yükselişte iken, hemen hemen her çevrimiçi platform artık bu değişime uyum sağlamaya çalışıyor. Tüketicilerin en alakalı öneri ve tekliflerle bağlantı kurmasına yardımcı olmak için yeni alışveriş süreçlerini kolaylaştırmak platformların öncelikleri arasında.

Facebook, Şeffaflık İçin Reklam İnceleme Sürecini Açıkladı.

Bu hafta Facebook, reklam inceleme sisteminin yeni bir özetini yayınladı. Reklamınızın nasıl değerlendirildiğinden, karşılaşmış olabileceğiniz hatalar veya yanlış adımları anlamanızı sağlayacak raporun detaylarını inceleyebilirsiniz.

TikTok yeni özelliğiyle Instagram’a meydan okuyacak.

TikTok, Facebook’a meydan okuyarak uygulama içi alışverişi test etmeye başladı. Şirket yetkilileri, Birleşik Krallık dahil birçok ülkedeki e-ticaret mağazaları ile anlaşma sağladı.

YouTube Shorts için içerik üretenlere toplam 100 milyon dolar ödeyecek.

YouTube, gelecek yılın sonuna kadar TikTok rakibi YouTube Shorts‘u kullanan içerik oluşturuculara 100 milyon dolar ödemeyi planlıyor. Amacın içerik oluşturucuları yeni hizmetini benimsemeye ve sürekli olarak bu hizmet üzerinde kısa video yayınlamaya teşvik etmek olduğu açık bir şekilde görülüyor.

eBay, kendi platformunda NFT satışına izin veriyor.

eBay standartlarını karşılayan satıcılara bir NFT envanteri sağlanacak, kullanıcıların gelecekte NFT'leri daha geniş bir yelpazede satın almalarına ve satmalarına izin verecek.

Tinder'dan Muhabbeti Nasıl Kuracağını Bilemeyenler İçin Yeni Özellik: Vibes

Tinder, eşleştiği kişiyle muhabbete nasıl gireceğini bilemeyenler için Vibes adında yeni bir özellik duyurdu. Söz konusu özellik ile Tinder kullanıcıları, "hislerini" ifade edebilecekleri bir anket dolduruyor ve eşleştikleri kişiyle ortak noktalarını görebiliyorlar.

Twitter Ana Sayfasında Kırpılmış Görüntü Görme Devri Tarih Oldu

Twitter'ın güncellenen Android ve iOS sürümüne yeni bir özellik geldi. Bu özellik, platforma yüklenen fotoğrafların akışlar sayfasında kırpılmadan gösterilmesini sağlıyor. Twitter, bu özelliği kullanıcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda hazırladıklarını söylüyorlar.

Facebook’un Komşularla Etkileşimi Sağlayan Yeni Özelliği: “Neighborhoods”

Her yeni gün uygulamasında değişikliğe giden ya da yeni bir özellik geliştiren Facebook, bu kez de mahalleler için yerel sosyal ağ hizmeti olan Nextdoor‘a çok benzeyen bir özellik geliştirdi.

Spotify Mobil Uygulaması İçin Arama Filtreleri Özelliğini Duyurdu.

Arama filtreleri özelliği, yaptığınız aramalarda istediğini daha kolay bulmanızı sağlayacak bir özellik. Spotify bu özelliği kullanıcılarının daha rahat aradıkları içeriklere ulaşması ve daha zengin aramalarla yeni içerikleri keşfedebilmesi için yaptığını belirtiyor. Hali hazırda arama yaptığınızda sonuçlarda alt alta gösterilen sonuçlar bu sayede rahatça filtrelenebilecek.

'Bitcoin Adası': Karayipler'deki Bir Adada Dünyanın İlk 'Kripto' Topluluğu Oluşturuldu.

29 yaşında bir gayrimenkul geliştiricisi olan Storm Gonsalves, Venezuela’nın kuzeyindeki Bequia adasını kripto para cenneti haline getirmeyi planlıyor. Adadaki mülkler ve tesislerdeki her şey, kripto parayla satın alınabilecek.

Netflix video oyun pazarına göz kırpıyor.

Netflix çevrimiçi içerik pazarındaki gücünü başka bir alana taşımaya hazırlanıyor gibi görünüyor. GameSpot’un haberine göre, Netflix video oyun pazarına girme fikrini değerlendiriyor.

Spotify çok yakında uygulama içi sanal konser yayınlayacak.

Spotify, 27 Mayıs ile 24 Haziran tarihleri arasında uygulaması içerisinde sanal konser yayınları yapacak. Burada daha önce kaydedilmiş canlı performanslar yayınlanacak.

TikTok virali Cheugy kelimesi NFT olarak satılıyor

“Chew-gee” olarak telaffuz edilen Cheugy NFT olarak satılıyor! Sosyal medya platformlarında ve özellikle de TikTok uygulamasında popüler olan bu kelime, güncelliğini yitirmiş, modası geçmiş insanları tanımlamak için kullanılıyor. Z kuşağının trend haline gelen bu jargonu şimdi yaratıcısı tarafından satılıyor.

Twitter Spaces içinde biletli etkinlik yapma imkanı sunuyor.

Twitter’da sesli sohbet odası açanlar, bu odalara katılımı belli bir ücrete bağlayabilecek. Tanınmış kişiler veya markaların fazlasıyla işine yarayacak bu imkandan faydalanabilmek ise beli koşullara bağlı.