Dur durak bilmeyen metaverse gündeminden, Instagram’daki yeniliklere, Harry Potter ve Arctic Monkeys hayranlarını sevindirecek haberlerden sanata kadar birçok alanda konuştuğumuz Kasım ayı Kafaları Tazele dijital postamız sizlerle!

Facebook’un Yeni Adını Piyasaya Sürmesinin PR Krizine Etkisi

Facebook, yeni kurumsal adı Meta’yı duyurdu. Bir markanın adını değiştirmek, pazarlamadaki en zor manevralar arasında. Facebook’un zamanlaması iyi bir fikir miydi? Facebook’un itibarını daha fazla zedeleme olasılığı var mı? Birlikte inceledik.

Twitter’ın Kripto Alanına İlişkin Yeni Özelliği Tanıtıldı

Twitter’ın kripto alanına ilişkin yeni bir özelliğinin tanıtımı yapıldı. Twitter Tüketici Ürünleri Pazarlama Başkanı Justin Taylor, 29 Eylül’de paylaştığı gönderisinde yeni özelliği anlattı. Detayları inceledik.

2022’de Kullanılacak En İyi 9 Sosyal Medya Trendi

Hangi sosyal medya trendlerine dikkat edeceğimizi ve hangilerini görmezden geleceğimizi bilmek zor olabilir. Biz de 2022’de en önemli olanları sizin için derledik.

Instagram Reels'e yeni özellikler geliyor: Metin okuma ve Ses efektleri

Instagram, TikTok'la rekabet etmek için iki yeni özelliği Reels'e ekliyor. Kullanıcılar artık Reels'te bir video paylaşırken videodaki sese efekt uygulayabilecek.

Instagram Hikayeleri için yeni dönem: ‘Sen de Ekle’

Bu ay herkes için kullanıma sunulan ‘Sen de Ekle’ özelliği, zincirleme hikayelerin oluşmasına olanak tanıyarak etkileşimi önemli ölçüde artırmayı hedefliyor.

Instagram için Twitter Card desteği geldi

Uzun süredir Instagram için yer almayan Twitter Card özelliği kullanıma sunuldu. Kullanıcılar Twitter Card ön izlemesinden yararlanabiliyor.

Nike, Roblox oyunu içerisinde kendi metaverse’ünü yaratıyor

Nike, yaptığı açıklamada Roblox ile bir anlaşmaya gidildiğini ve Roblox içerisinde Nikeland isimli bir dünya kurulduğunu açıkladı.

Meta’nın ilk reklam filmi yayında

Facebook, metaverse dünyasına Meta adını alarak net bir adım atmıştı. Bu dönüşümden sonra Meta ilk reklam filmini yayına aldı.

Soul Machines adlı teknoloji şirketi Yapay Zeka Teknolojisini Kullanarak metaverse için Sanal İnsanlar Yaratıyor

Soul Machines adlı bir teknoloji şirketi, dijital beyinlere sahip dijital insanlar üretmeyi başardı. Şirketin CEO'su Greg Cross, şu anda sahada çalışmaya başlayan dijital insanların hızla artacağını ve pek çok sektörde var olması gerektiğini vurguladı.

Louis Vuitton’un Tasarımcısı Virgil Abloh 41 Yaşında Kansere Yenik Düştü

Dünyaca ünlü Fransız giyim markası Louis Vuitton'un tasarımcısı ve giyim direktörü aynı zamanda Off White markasının kurucusu Virgil Abloh 41 yaşında yakalandığı kansere yenik düşerek hayatını kaybetti.

Yılın kelimesi “NFT” oldu

Collins Dictionary her yıl belirlendiği gibi bu yıl da yılın kelimesini belirledi. Bu yılın kelimesi ise “NFT“ oldu.

Harry Potter, 20.yılına özel Return to Hogwarts ile geri dönüyor

Harry Potter'ın 20. yılının şerefine çekilecek bir araya gelme programı Return to Hogwarts duyuruldu. Oyuncuların film setinde bir araya geleceği özel program, yılbaşında HBO Max'te yayınlanacak.

Arctic Monkeys Ağustos’ta Türkiye'de konser verecek

Yeni albümlerini gelecek yıl çıkarmaya hazırlanan Arctic Monkeys grubu konser turnesini de açıkladı. Grubun sahneye çıkacağı ülkeler arasında Türkiye de var. Bilet fiyatları tartışılırken, bilet alamayan hayranların üzülmesine seyirci olduk.

Xbox ve Gucci bir araya geliyor

Xbox Twitter’da, “Her oyunun sonunda ‘GG’ demenin modası asla geçmeyecek” şeklinde paylaştığı tweete karşılık olarak Gucci, “daha fazla katılamazdık” şeklinde cevap verdi. GG’nin açılımı “Good Game” anlamına geliyor, ancak aynı zamanda tesadüfen Gucci’nin monogramlı baş harflerini oluşturuyor.

Türkiye’nin Oscar adayı ‘Bağlılık Hasan’

Yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun ‘Bağlılık Hasan’ filmi, Türkiye’nin 94’üncü Akademi Ödülleri’ndeki (Oscar) adayı olarak belirlendi.

Reality Labs, metaverse'de bir şeyler hissetmenize yardımcı olacak giysiler üzerinde çalışıyor

Mark Zuckerberg: “Meta'nın Reality Labs ekibi, metaverse'de gerçekçi bir dokunma hissi yaratmak için dokunsal eldivenler üzerinde çalışıyor. Bir gün sanal nesnelere dokunduğunuzda doku ve baskı hissedebileceksiniz.” dedi.