Ekonomik iniş-çıkışlar, Covid salgını gibi bir çok olumsuz durumu da içinde bulunduran 2021 yılını geride bıraktık. Peki bu zor yılı bitirirken markalar dijital dünyada neler ortaya koydu? Sosyal medyada yılın trendleri neler oldu? Hepsini incelediğimiz Aralık ayı Kafaları Tazele dijital postamız fırından yeni çıktı!

2021’in En İyi 25 Reklamı

Dünyanın dört bir yanında çalkantılı zamanlarda bile etki yaratan çalışmaları sizin için bu yazımızda bir araya getirdik.

Metaverse Dünyasına Adım Atan 7 Marka

İnsanlık tarihinde yepyeni bir çağı temsil edecek olan Metaverse kavramı, gün geçtikçe daha sık karşımıza çıkmaya başlıyor. Metaverse, internet çağını çok daha ileriye taşıyarak markaların içeriklerine dünya üzerindeki milyonlarca insanın ulaşabilmesini sağlayacak.

Uzmanlardan Başarılı Bir 2022 İçin E-ticaret Stratejileri

Yeni yılda perakendeciler için başarının anahtarları arasında kişiselleştirme, büyümeyi sürdürme, müşteri yolculuğunu artırma ve e-hediye etme yeteneğini artırma yer alıyor. Beş perakende uzmanının 2022 için önemli e-ticaret trend tahminlerini sizin için derledik.

Geleceğe Bakış: 2022 Küresel Pazarlama Beklentileri

Hem dijital hem fiziksel pazarlama kanallarının entegrasyonu konusunda gün geçtikçe taleple doğru orantılı bir artış meydana gelirken, oyunun kuralları da gün geçtikçe daha karmaşık hale geliyor. Deloitte 2022 Küresel Pazarlama Trendleri raporu ise markalara bu serüvende yön vermek için yardımcı olacak önemli bir kılavuz değeri gösterebilir.

Braille Emojileri görme engelli bireylerin kullanımına sunuldu.

Walda Verbaenen "Braille Meets Emoticons" isimli projesinde, Braille alfabesine eklenmek üzere tasarlanan 22 farklı emoji öneriyor.

Google, makine öğrenmesi ile işaret dillerini erişilebilir kılacak

Bir süredir yapay zekâ ve makine öğrenmesi ile işaret dilleri üzerinde çalışmalar yapan Google, paylaştığı bir blog yazısında gelinen aşamayı açıkladı.

Twitch, "Şüpheli Kullanıcı Algılama" özelliğini duyurdu

Twitch, kanal sahiplerinin yasakladığı kullanıcıların yeni hesap açıp yayını trollemesini engellemek için temelinde makine öğrenimi olan "Şüpheli Kullanıcı Algılama" özelliğini duyurdu. Bu özellikle belirli şüpheli davranışları gerçekleştiren kullanıcılar işaretlenerek platformu kullanması engellenecek.

WhatsApp, uygulama içi kripto para transferini deniyor

WhatsApp, Meta'nın yakın zamanda kullanıma sunduğu dijital cüzdan Novi'nin altyapısını kullanarak kripto para transferi için pilot uygulamayı başlattı.

Apple Music açıkladı: 2021’in en çok dinlenen şarkıları

Apple tarafından yayınlanan resmi istatistiklere göre 2021’in en fazla dinlenen şarkısı, Güney Koreli ünlü pop grubu BTS’in Dynamite şarkısı oldu. Bunu, Olivia Rodrigo’nun şarkısı Drivers Lisence takip etti. Bununla birlikte aynı şarkı, 2021’de lirikleri en fazla okunan şarkı da olmayı başardı.

2021 App Store Ödülü Kazanan Uygulamalar ve Oyunlar

Apple, kullanıcıların insanlarla bağlantı kurmalarına, farklı deneyimler yaşamalarına ve yaratıcı fikirler geliştirmelerine yardımcı olan en iyi uygulamaları ve oyunları değerlendirerek App Store Ödülleri kazanan geliştiricileri açıkladı.

Yılın müzik özeti: Spotify Wrapped 2021 yayınlandı

En çok dinlediğiniz şarkıları, sanatçıları, podcast'leri ve diğer türleri gösteren Spotify Wrapped 2021 yayınlandı.

YouTube, Türkiye’de 2021’in en popüler 10 videosunu açıkladı

Geçtiğimiz 2 yıl Covid-19 sebebiyle dünyadaki pek çok kişi evden çalışma ortamına adapte olmak zorunda kaldı. Tabii iş haricinde de karantina altında olduğumuz için, sosyal medyaya olan ilgi artış gösterdi. YouTube ise çevrim içi dünyada zirveye oynayan platformlar arasında bulunuyor. Bu sebeple en çok kullanıcıyı çekenlerin arasında yer aldı.

NFT’leştirilen 11 Eylül temalı Banksy eserinin sanat dünyasında önemli değişimlere yol açacağına inanılıyor

Banksy’nin 2006 tarihli eseri “Warning Sign” üzerinden oluşturulan bir NFT’nin küresel sanat camiasında önemli değişimlere yol açması bekleniyor.

“Virgil buradaydı”

Louis Vuitton, 2022 İlkbahar/Yaz erkek giyim koleksiyonunu tanıtmak için düzenlediği etkinliği, geçtiğimiz günlerde kanserle mücadelesine yenik düşen ünlü moda tasarımcısı Virgil Abloh’a saygı duruşuna dönüştürdü.

Metaverse'te Varlığını Göstermeye Başlayan 9 Büyük Marka

Metaverse, internet çağını çok daha ileriye taşıyarak markaların içeriklerine dünya üzerindeki milyonlarca insanın ulaşabilmesini sağlayacak. Ana motivasyonu bu olmasa da Metaverse, pazarlama ve reklam sektörlerini fazlasıyla geliştirecek.

Twitter Kullanıcısının Tweet’inden Doğan Noel Kampanyası

Twitter, @DanannMcAleer isimli Twitter kullanıcısının 7 yaşındayken yazmış olduğu, iki kar tanesinin macerasını anlatan hikayesini reklam filmine dönüştürdü.

TikTok’ta canlı yayında alışveriş dönemi

Çin’den dünyaya yayılan, Türkiye’de de birçok e-ticaret sitesinin uygulamaya geçirdiği canlı yayında alışveriş trendi TikTok’ta da kendini göstermeye başladı.

HBO’dan mobil oyun hamlesi

HBO, Netflix’in izinden giderek bir orijinal yapımından ilham alan ilk mobil oyununu yarattı. Şirket, kuruculuğunu siyahi kadınların üstlendiği Glow Up Games işbirliğinde Insecure dizisinden ilham alan Insecure: The Come Up Game’i piyasaya sürdü.

Türkiye’nin 2021 arama trendleri Google tarafından açıklandı

Google, her yıl olduğu gibi küresel ve ülke bazlı arama trendlerini yayınladı. Türkiye'nin arama trendlerinde HES kodundan EBA'ya, aşı kartından kapanmaların ne zaman biteceğine kadar pandemi ile ilgili pek çok arama göze çarptı.

NFT kulübünün yeni üyesi Pepsi

“The Pepsi Mic Drop” koleksiyonu, Pepsi’nin kuruluş tarihi olan 1893 adet token’dan oluşuyor. Token’lar arasında en dikkat çekeni ise Pepsi Mic’lar. “Pop ve müzikal sanatçılarına bir saygı duruşu” olarak tanımlanan koleksiyon, Ethereum blockchain’inde yer alacak.