Facebook'tan Instagram'a, Twitter'dan TikTok'a bir çok sosyal ağın dinamiklerinden, sanal platformlardaki en son güncellemelerden, dev markaların her geçen gün pazarlamaya dair geliştirdikleri birbirinden farklı yollardan ve biraz da sanat konuştuğumuz Ağustos ayı Kafaları Tazele dijital postamız fırından yeni çıktı!

Sosyal Medyada Pazarlama Yaklaşımınızı Etkileyecek 3 Temel Adım

Sosyal medyanın çeşitli alanlarda faaliyet gösteren birçok şirkete fayda sağladığını ve gelişmiş kullanımıyla artık tüm işletmelerin bir sosyal ağda faaliyet göstermesi neredeyse zorunlu hale geldi. Bu yazımızda sosyal medyada pazarlama yaklaşımınızı değiştirerek neler yapabileceğinizi inceledik.

Pandemi ile Teknoloji Devlerinin Değişen 2021 Verileri

2020’de reklamcılık için çalkantılı bir yılın ardından, reklam harcamaları özellikle dijital platformlarda patlama yaşıyor. Ancak teknoloji alanındaki büyük medya sahiplerinin 2021 performansları nasıl gözlemlendi?

TikTok’tan Etkili Kampanya Oluşturma Kılavuzu

TikTok, özel bir yaklaşım gerektiren bir platform. TikTok topluluğuyla neyin işe yaradığını anlamanız ve organik trendlere uyum sağlamanız gerekir. Etkili TikTok kampanyası oluşturmak için blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

Instagram, ‘Yukarı Kaydır’ Özelliğini Kaldırıyor, Peki Yerine Ne Getiriyor?

Hikaye etkileşimlerini iyileştirmeye yönelik çalışmalarına devam eden Instagram, çok kullanılan ‘Yukarı Kaydır’ özelliğini kaldıracağını ve yerine bağlantı çıkartması getireceğini açıkladı.

Instagram, işletmeler için platform içinde bir ilham merkezi sunuyor

Ocak ayında işletme ve içerik üreticilerinin gönderilerinin performansını ölçmelerine yardımcı olmak adına Profesyonel Pano’yu kullanıma sunan Instagram, şimdi de neler paylaşabilecekleri konusunda işletmelere ilham olacak yeni bir merkezi hayata geçirdi.

IKEA, İsveç’te Abonelik Sistemiyle Yenilebilir Enerji Satacak

IKEA, 2030 yılına kadar karbon nötr bir şirket olma hedefi yolunda müşterilerine rüzgar ve güneşten elde ettiği elektriği satacak.

TikTok, Görsel Araçlarını Genişletmek İçin Kendi AR Efektleri Oluşturma Platformunu Geliştiriyor.

Platformun bu cephedeki en son gelişimi, Facebook ve Snapchat gibi, AR yaratıcılarının platform için kendi efektlerini oluşturmasını ve yaratıcı, etkileşimli kullanıcı seçenekleri havuzunu genişletmesini sağlayacak olan kendi AR efekt stüdyosunu başlatmak.

TUDUM: Hayranlara Yönelik Küresel Netflix Etkinliği duyuruldu.

“TUDUM. Bu da ne böyle? Yazılışına aşina olmasan da duyar duymaz bunun ne olduğunu anlayacaksınız. TUDUM Netflix’te bir dizi veya film izlediğinde duyduğunuz ilk sestir. İşte bu ses, ilk kez düzenlenecek “TUDUM: Hayranlara Yönelik Küresel Netflix Etkinliği”ne ilham verdi. “

TikTok ve Shopify’dan işbirliği

TikTok For Business hesabına sahip Shopify satıcıları yakında TikTok profillerine bir alışveriş sekmesi ekleyebilecek ve ödeme için doğrudan çevrimiçi mağazalarına bağlanan bir mini vitrin oluşturmak amacıyla ürün kataloglarını iki uygulama arasında senkronize edebilecek.

WhatsApp, masaüstü uygulaması için herkese açık bir beta programı başlattı.

Artık macOS ve Windows kullanıcıları programa kaydolabiliyor ve uygulamaya gelen yeni özelliklerin tümünü masaüstü uygulamalarında deneme imkanı yakalıyor.

YouTube reklamlarından bıkanlara daha uygun fiyatlı “Premium Lite” geliyor.

Avrupa’da Premium Lite paketi test edilmeye başlandı. Şimdilik herkese açık olmayan Premium Lite , Avrupa’da aylık 11.99 euro olan Premium yerine aylık 6.99 euro fiyat etiketine sahip olacak.

Twitter, görüntü kırpma algoritmasındaki hataları belirlemek ve düzeltmek üzere ödüllü bir program düzenleyeceğini duyurdu

Başarılı olanlara 500 ila 3 bin 500 dolar arasında para ödülü verilecek ve ayrıca şirketin ev sahipliği yaptığı Las Vegas’taki hack konferansı DEF CON’da çalışmalarını sunma imkânı tanınacak. Geçtiğimiz yıl, Twitter’ın görüntü kırpma algoritmasında siyahlara ve erkeklere karşı dışlama eğilimi bulunduğu iddia edilmişti.

Klasikleşmiş Reklamlara TikTok Dokunuşu

TikTok, Re:Make kampanyası ile ikonikleşen reklam filmlerini içerik üreticilerinin yaratıcılığı ve platformun efektleriyle yeniden çekiyor.

Instagram’ın popüler özelliği WhatsApp’ta görüldü!

WABetaInfo tarafından keşfedilen yeni bir çalışmaya göre WhatApp, yakında mesaj tepkileri özelliğini kullanıma sunacak. Uygulama her ne kadar anlık mesajlaşma için hizmet verse de ortaya çıkan bu yenilik, uzun süredir mesajlaşmayla alakalı bir özellik getirmeyen platformda kullanıcılar için heyecan yarattı.

KFC, kızarmış tavuk temalı otel açıyor

KFC, Birleşik Krallık’ın Shoreditch bölgesinde pop-up bir otel açıyor. KFC’nin açacağı bu otel, kızarmış tavuk temalı bir otel olacak.

Ptt, Zoom’a rakip oldu

Pandemi döneminde yıldızı aniden parlayan konferans uygulamalarına bir yenisi daha ekleniyor. Üstelik bu kez, son derece aşina olduğumuz bir firma… Ptt, görüntülü konuşma işine el atarak PttJETON uygulamasını kullanıma sunuyor.

Facebook’tan Ray-Ban markalı akıllı gözlükler

Facebook, gelecekte düzenleyeceği donanım lansmanının Ray-Ban akıllı gözlükleri hakkında olacağını açıkladı. Uzun süredir AR ve VR teknolojileri üzerinde çalışan şirket, Ray-Ban ortaklığında “Orion” ismiyle geliştirdikleri akıllı gözlüklerin en erken 2021 yılında tüketici beğenisine sunulabileceğini ifade etti.

Facebook, Gerçek Dünya İçinde Bir Sanal Dünya Yaratacak Çoklu Evren Projesi Üzerinde Çalıştıklarını Açıkladı

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, gerçek hayatı sanal gerçeklikle birleştiren bir çoklu evren projesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Hayata geçirilmesinin yakın bir tarihte gerçekleşmeyeceği düşünülen proje sayesinde "Ready Player One" filmindekine benzer bir çoklu evren yaratılması planlanıyor.

Amazon’un Yüzüklerin Efendisi dizisine ilk bakış!

Amazon'un elinden çıkacak olan Yüzüklerin Efendisi dizisi için yayın tarihi verildi ve diziden ilk görsel paylaşıldı.

NASA'dan Mars’taki Sondaj Çalışmalarını Gösteren Kolaj yayınlandı

NASA, Mars'ta gerçekleştirdiği 32 sondaj çalışmasının kolaj görüntüsünü paylaştı. Paylaşılan görüntüler, Perseverance'ın robotik kolunda yer alan "Mars Hand Lens Imager" isimli bir kamera ile çekildi.